Tasavallan armeija

Kuten Crimson Eclipsellä, myös Tasavallalla on käytössään oma armeija, johon voi kuka tahansa halukas liittyä milloin vain. Tavallisesti Tasavallan joukkoja käytetään vain rauhanturvaajina ja siviilien suojelijoina eri planeettojen välisissä konflikteissa, mutta Crison Eclipsen ilmestyttyä uhkaamaan galaksia, Tasavallan joukot ovat asettuneet valmiustilaan, odottamaan Tasavallan toimintaohjeita.

Arvoasteikko ja haarniska

Tasavallan sotilaiden haarniskat ovat väriltään valkoiset ja ulkoisesti haarniskat ovat hyvin samankaltaiset kuin elokuvissa nähdyillä Clone Troopereilla. Taisteluympäristöstä riippuen haarniskat voivat olla muunkin värisiä, esim. metsäisessä ympäristössä käytetään luonnollisesti maastokuvioituja haarniskoja ja lumisessa ympäristössä taas valkoisia. Yhteistä kaikille haarniskatyypeille on kuitenkin olkasuojuksissa olevat merkinnät, jotka kertovat sotilaan arvon.

Alokas - Alokkaat eli tavalliset sotilaat ovat kaikkein alimpana arvoasteikossa ja heidän haarniskansa ovat aina yksivärisiä, jotta heidät erottaa ylempiarvoisista sotilaista. Haarniskassa ei pienen Tasavallan logon lisäksi ole mitään muita merkintöjä.

Korpraali - Korpraalit käyttävät tavallisten sotilaiden tavoin yksiväristä haarniskaa, lukuunottamatta kahta mustaa kauttaviivaa olkasuojuksissa. Korpraalien tehtävänä on toimia kersantin oikeana kätenä ja mikäli kersantti sattuu kuolemaan taistelussa, korpraalin tehtävä on ottaa hänen paikkansa ryhmänjohtajana.

Kersantti - Kersanttien haarniskat ovat muuten yksivärisiä, mutta molemmissa olkasuojissa on kuitenkin vihreät viivat ja lisäksi myös käsivarsisuojat ovat väriltään vihreät. Kersantin tehtävänä on toimia ryhmänjohtajina. Yhdessä ryhmässä on 9 sotilasta, mukaan lukien kersantti itse.

Luutnantti - Luutnantin kummassakin olkasuojassa on sininen raita joka kertoo hänen arvostaan joukossa. Luutnantit toimivat aina joukkueenjohtajina ja välittävät käskynsä alaisuudessaan oleville kersanteille. Yhdessä joukkueessa on aina neljä ryhmää eli yhteensä 36 sotilasta.

Kapteeni - Kapteenin tunnistaa olkasuojissa olevista punaisista raidoista ja hänen tehtävänsä on toimia komppanian johtajana. Yksi komppania koostuu aina neljästä joukkueesta eli 144 sotilaasta.

Majuri - Majurin tunnistaa oransseista raidoista olkasuojissa ja hänen tehtävänsä on toimia pataljoonan komentajana. Pataljoona koostuu aina neljästä komppaniasta eli yhteensä majurin alaisuudessa on 576 miestä.

Komentaja - Komentajan tunnistaa haarniskan olkasuojissa olevista keltaisista raidoista. Komentajan tehtävänä on toimia aina rykmentin johtajana. Rykmentit koostuvat neljästä pataljoonasta eli komentajalla on johdettavanaan yhteensä 2304 miestä.

Amiraali - Amiraalit ovat samantasoisia komentajien kanssa, mutta komentajista poiketen he käyttävät haarniskojen sijaan vain tavallisia univormuja. Siinä missä komentajat johtavat yleensä planeetan pinnalla käytäviä taisteluja, amiraalit ovat vastuussa avaruudessa käytävistä taisteluista.

Kenraali - Ylin arvo jonka Tasavallan joukoissa voi saavuttaa. Kenraaleita on Tasavallassa vain viisi ja he vastaavat tekemisistään suoraan senaatin ylikanslerille.