Roolipeli?

Jos et ole pelannut roolipelejä foorumilla aikaisemmin, lue tämä osio huolella läpi. Muussa tapauksessa riittää, että silmäilet vain tärkeimmät pointit ja jatkat eteenpäin.

Olet siis löytänyt tiesi Crimson Eclipse RPG:n sivuille. Kyseessä on foorumilla pelattava tekstipohjainen roolipeli, jossa pelaajat vuorotellen ohjaavat hahmojaan ja kirjoittavat mitä hahmoille tapahtuu. Pelataksesi sinun ei tarvitse asentaa koneellesi mitään, vaan riittää että rekisteröidyt sivutomme foorumille ja luot itsellesi mieleisen hahmon kirjoittamalla hahmokuvauksen.

Sanastoa

Autohit
Tämä tarkoittaa vastapelaajan hahmon ohjaamista. Et voi päättää, mitä vastapelaajan hahmolle tapahtuu tai mitä tämän hahmo tuntee tai ajattelee ellei niin ole erikseen sovittu tai ellet ole pyytänyt lupaa. Et voi esimerkiksi kirjoittaa, että "Palkkionmetsästäjä haavoitti salakuljettajaa" vaan sinun on kirjoitettava "yritti haavoittaa". Näin vastapelaaja saa mahdollisuuden päättää mitä hänen hahmolleen tapahtuu. Suhtautuminen hittaamiseen on kuitenkin pelaajakohtaista. Ohjenuorana tässä kannattaa pitää sitä, että tavallinen kanssakäyminen, kuten taputtaminen olkapäälle tai halaaminen on sallittua, mutta taistelussa tapahtumat on jätettää avoimeksi.

Munchaus
Tämä tarkoittaa sitä, että pidät hahmoasi voittamattomana. Mikään hahmo ei ole voittamaton, vaikka olisi kuinka hyvä. Jopa jedimestarin voi voittaa taistelussa esimerkiksi ylivoimalla tai hyvällä suunnitelmalla, eikä tarvitse olla edes sith vaan jopa ihan tavallinen palkkionmetsästäjä voi voittaa jedin. Jos erimielisyyksiä taistelun lopputuloksesta syntyy, ne ratkaistaan tapauskohtaisesti ylläpidon avustuksella.

Metagame
Tämä tarkoittaa kaikkea sellaista toimintaa, mikä ei vastaa hahmon luonnetta tai sitä että hahmosi tietää asioita joita hänen ei minkään syyn varjolla pitäisi tietää. Hahmot eivät esimerkiksi normaalisti kykene lukemaan toistensa ajatuksia, joten on kummallista jos hahmo X ajattelee jotain ja hahmo Y sitten seuraavassa viestissä kommentoi X:n ajatuksia niin kuin ne olisi puhuttu ääneen.

Jakautuminen
Joissakin peleissä tämä on sallittua, joissakin taas mitä suurin synti, sillä ethän itsekään voi olla monessa paikassa yhtä aikaa. Crimson Eclipsessä yksi hahmo voi olla maksimissaan kolmessa pelissä kerrallaan. Pelien järjestyksessä pitämiseksi, kannattaa hahmon kuvaukseen tehdä aina aikajana, josta näkyy milloin mikäkin peli on tapahtunut.

Pelijärjestys
Kokeneemmille pelaajille, tämä on jo tuttu, juttua, mutta uusille pelaajille välttämättä ei. Koska samassa topicissa voi olla useampikin pelaaja, peleihin kirjoitetaan vuorotellen. Esim. pelaajat A ja B pelaavat ensin jonkin aikaa kahdestaan. Sitten yhtäkkiä A:n jälkeen vastaakin C joka tulee mukaan peliin. Tämän jälkeen vuorojärjestys on siis A, C ja B. Vuorojärjestys voi vaihtua vain mikäli pelaajien kesken on niin sovittu.

Peliviestien sisältö
Koska tämä on tarinamuotoinen peli, ideana myös on kirjoittaa puhtaasti tarinamuodossa, eikä esimerkiksi laittamalla hahmojen tekemisiä * -merkkien väliin. Kirjoittaessa myös käytetään normaaleja oikeinkirjoitussääntöjä, esim. hahmojen sanomiset lainausmerkkien sisään, pisteet, pilkut, yhdyssanat jne. Ei kuitenkaan kannata huolestua, kirjoitusvirheitä sattuu itse kullekin, joten ketään ei olla potkimassa pois jos ei nyt ihan täysin virheetöntä kieltä tuottaisikaan.

Peliin kuulumaton, pelaajien välinen viestintä taas merkitään yleensä joko [hakasulkuihin], ((sulkuihin)) tai //kauttaviivoihin// tai miten tahansa muuten, jotta vastapelaaja varmasti ymmärtää sen olevan pelin ulkopuolista tekstiä.

Hahmot saavat vapaasti puhua rumia ja taistella keskenään, mutta jos teksti menee turhan graafiseksi, niin ylläpito tulee puuttumaan asiaan. Rankoista aiheista ja teemoista saa toki pelata, mutta kuvailun on oltava hyvän maun rajoissa.