Lajit

Pelissä voi pelata hyvin monenlaisilla eri olennoilla ja tämän vuoksi tälle sivulle on koottu yhteen muutamia suosituimmista lajeista, joita galaksista löytyy. Pakko ei ole kuitenkaan valita pelkästään näistä vaihtoehdoista, vaan voit luoda hahmostasi minkä lajisen olennon tahansa. Jos nämä sivuilla esitellyt lajit eivät siis miellytä, lisää erilaisia lajeja löytää Wookiepedian listalta ja Jedipediasta. Myös tässä listatuista lajeista, löytää linkkien takaa lisätietoa muun muassa lajien kulttuurista ja muista tarkemmista yksityiskohdista.

Ihminen

Tätä tuskin tarvitsee sen kummemmin selittää, mutta mainitaan se silti. Ihmiset ovat galaksin yleisin laji, joten luonnollisessti myös pelissämme voi pelata ihmisillä. Ei siis ole mikään pakko valita jotain eksoottisempaa lajia hahmolleen ellei halua. Ihmisiä tapaa melkeinpä planeetalla kuin planeetalla, mutta eniten kuitenkin Coruscantissa, mistä laji on alunperin lähtöisin. Ihmisten ihonväri vaihtelee vaaleasta tummanruskeaan ja yleisiä silmien värejä ovat sininen, vihreä, ruskea ja harmaa. Erikoisempia silmien värejä näkee vain mikäli henkiö käyttää piilolinssejä tai harjoittaa Voiman pimeän puolen käyttöä.

Twi'lek

Twi'lek laji on kotoisin Ryloth -planeetalta ja ulkoisesti nämä humanoidit muistuttavat hyvin paljon ihmistä. Ihmisistä poiketen lajin edustajilla ei kuitenkaan kasva hiuksia tai muutakaan karvoitusta. Sen sijaan heillä kasvaa takaraivossaan lekut, eli kaksi suurin piirtein puoleen selkään asti yltävää lonkeron kaltaista uloketta, jotka sisältävät osan twi'lekin aivoista. Useimmilla lajin edustajilla lekkuja on kaksi, mutta tiedetään myös yksiöitä, joilla on vain yksi ylipitkä lekku, jota yleensä pidetään kiedottuna harteille, jotta se ei roikkuisi jalkojen tiellä.

Twi'lekien ihonväri vaihtelee hyvin laajasti. Yleisimmät värit ovat sinisen, vihreän, violetin, keltaisen ja oranssin vaaleat ja kirkkaat sävyt. Myös punaisia twi'lek lajin edustajia on toisinaan nähty, mutta tämä väri on kuitenkin hyvin harvinainen. Eksoottisen ulkomuotonsa vuoksi, erityisesti twi'lek naisia pidetään kauniina ja siksi lajin edustajia usein näkee baareissa tanssityttöinä. Ulkoreunan planeetoilla twi'lekeitä pidetään myös orjina.

Hutt

Huttit ovat suuria, hyvin etäisesti etanaa muistuttava laji Nal Hutta -planeetalta. Hutteilla ei siis ole jalkoja vaan nämä isot otuset matelevat etanan tavoin eteenpäin. Vartalon yläosassa hutteilla on lyhyet kädet, suure käärmemäiset silmät sekä suuri suu. Iho on yleensä hieman kostea tai limainen ja väriltää likaisen vihreä, harmaa, violetti, ruskea tai jopa musta, mikä auttaa hutteja sulautumaan ympäristöönsä kotimaailmansa soilla, missä ne alunperin ovat eläneet. Nisäkkäiden tapaan huttit eivät jakaudu miehiin ja naisiin, vaan huttit ovat hermafrodiitteja.

Tyhmältä ja hitaalta vaikuttavan ulkonäön ei saa kuitenkaan antaa hämätä, sillä huttit voivat elää jopa yli tuhat vuotta. Lisäksi nämä otukset ovat hyvin älykkäitä ja viekkaita ja johtavatkin yleensä kuka mitäkin rikollisliigaa tai mafiaa jossain päin galaksia. Huttit myös ovat vastustuskykyisiä Voimalle eli jedien ja sithien käyttämät mielenhallintatekniikat eivät toimi heihin.

Trandoshan

Trandoshanit ovat suurikokoinen, liskoa muistuttava humanoidilaji, joilla ihmisen tapaan on kaksi jalkaa ja kaksi kättä. Lajin edustajat nauttivat metsästyksestä, minkä vuoksi heitä usein näkee palkkionmetsästäjinä, henkivartijoina tai armeijan sotilaina. Trandoshaneilla on jopa oma metsästykselle pyhitetty uskontonsa, jossa palvotaan Pisteidenlaskijaksi (Scorekeeper) nimettyä jumalatarta. Ihonväri trandoshaneilla vaihtelee vihreän, keltaisen ja ruskean eri sävyissä. Iho myös koostuu suomuista kuten tavallisillakin liskoilla.

Wookie

Wookiet ovat karvaisia humanoideja, jotka usein kasvavat yli kaksimetrisiksi. Wookiet myös ovat fyysisesti paljon ihmistä vahvempia ja vihaisina voivat helposti repiä jopa raajan irti ihmiseltä. Useimmiten wookiet myös kommunikoivat murahduksilla ja muilla vastaavilla äänillä, mutta tiedetään joidenkin yksilöiden kuitenkin kyenneen oppimaan myös galaksissa käytettävää peruskieltä. Lajin edustajat elävät keskimäärin 400 vuotta ja turkin väri on yleensä harmaa, musta tai ruskea. Wookiet elävät yleensä Kashyyk -planeetalla, joka on lähes kokonaan metsän peitossa.

Droidit ja tekoälyt

Droidit eli erilaiset robotit eivät varsinaisesti ole laji, mutta koska pelissämme saa pelata myös droideilla, päätimme esitellä myös ne tässä yhteydessä. Droideja rakennettan moniin eri tarkoituksiin ja siksi niitä on monia eri malleja. Yleisin tyyppi ovat protokolladroidit, eli isäntänsä tulkkeina ja hovimestareina toimivat palvelusrobotit, jotka kykenevät puhumaan useita eri kieliä. Toiseksi yleisimpiä taas lienevät mekaniikkadroidit ja erilaiset huoltorobotit, jotka yleensä eivät pysty puhumaan, mutta kommunikoivat kuitenkin erilaisilla piippauksilla. Muista aina droidilla pelatessasi, että hahmosi on käytännöllisesti katsoen esine, joka on ohjelmoitu toimimaan tietyllä tavalla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että droidihahmolla ei ole varsinaisesti tunteita kuten elollisilla olennoilla ja lisäksi se ei välttämättä pysty ohjelmointinsa vuoksi tekemään joitain asioita. Esimerkiksi protokolladroidit on yleensä ohjelmoitu siten, että ne eivät voi vahingoittaa ihmistä, minkä vuoksi protokolladroidia ei kannata kirjoittaa sotatantereelle muiden mukana taistelemaan.