IRC

Ei, tässä osiossa emme puhu nyt IRC-galleriasta vaan ircistä. IRC on reaaliaikainen keskusteluohjelma, eräänlainen chat, missä ihmiset voivat keskustella keskenään tarkoitusta varten luoduilla kanavilla. Suurin osa ylläpidosta ja tämänhetkisistä pelaajista käyttää ircciä päivittäin, joten kiireellisissä asioissa suosittelemme tulemaan kanavalle sen sijaan, että lähettäisi yksityisviestiä tai jättäisi viestin vieraskirjaan.

Kanavamme #CrimsonEclipse sijaitsee siis IRCnet palvelimilla. Myös muut kuin pelin pelaajat ovat tervetulleita.

Miten IRC-kanavalle pääsee?

Ircin käyttöä varten on tehty monia erilaisia ohjelmia, joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Ylläpito suosittelee lämpimästi koneelle asennettavaa Hexchat -ohjelmaa. Ohjelman pitäisi hyvin toimia huonommallakin koneella.

Käynnistäessäsi ohjelman ensimmäisen kerran, aseta user information kohtaan nimimerkkisi ja pari vaihtoehtoista nimimerkkiä, sen jälkeen etsit vain networks kohdasta nimen IRCnet. Valittuasi sen paina Connect. Kun ohjelma on yhdistänyt sinut ircciin, kirjoita vain /join #CrimsonEclipse ja olet kanavalla.

Jos Hexchat ei jostain syystä toimi, on vaihtoehtona myös selaimen kautta käytettäviä sovelluksia, kuten Firefox lisäosa ChatZilla ja selaimella toimiva mibbit.